Okulumuzda ÖDÜLLÜ DENEME LİGİ Kuruldu

Okulumuzda ÖDÜLLÜ DENEME LİGİ Kuruldu

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri arasında tatlı bir yarış ve rekabet olması için ‘ Ödüllü Deneme Ligi’ kuruldu.

01.11.2017 555

Konu hakkında bilgi veren okul müdürümüz Halit Arapoğlu, öğrencilerin sınavlarda zaman kaybı yaşamamaları ve sorulan her türlü soruya kısa sürede cevaplamaları için bu yıl da ‘Ödüllü Deneme Ligi’ni kurduklarını belirtti. Arapoğlu,"Bu sene bildiğiniz gibi TEOG sınavı kaldırıldı.Yerine gelmesi muhtemel sistemde düşünülen merkezi sınav için öğrencilerimizi şimdiden hazırlıyoruz.Öğrencilerin sınavlardaki soru çözme hızı ve yapılan net sayısı arasında bir bağlantı olduğu için yapılması muhtemel bir merkezi sınava hazırlık amacıyla böyle bir lig oluşturduk. Öğrencilerimizin hem soru çözmede hız kazanmasını hem de net sayısını artırmalarını hedefledik. Kurulan ligi 2 sınıfımızı toplam 6 gruba ayırarak denemelerde 1.olan öğrencilerimize 3,ikinci olan öğrencilerimize 2 ve üçüncü olan öğrencilerimize 1 puan veriyoruz. Öğrencilerimizin bulunduğu liglerdeki yeri sabit değil. Her hafta yaptığımız denemelerde aldığı puana göre öğrencilerin bir alt sıraya düşme veya bir üst sıraya çıkma durumu var. Bu uygulamamız sene sonuna kadar devam edecek." dedi.

Kurulan ligin sadece soru çözme sistemine dayanmadığını, beraberinde konu tekrarını da gerektirdiğini ifade etti. Arapoğlu,, "Öğrencilerimiz anlamadığı bir konu hakkında istediği kadar soru çözsün bunun bir faydası olmayacak. Önce konuyu anlaması sonra soru çözmesi gerekir. Öğrencilerimiz özellikle ilk ünitelerle beraber genel konu tekrarı yaparak bu ligde mücadele etmeleri çok daha verimli olacaktır." diye konuştu.

Arapoğlu, öğrencilerin sportif etkinliklerden duydukları lig kavramının merkezi sisteme hazırlık sürecinde soru çözme için kullanılmasından memnun olduklarını ve üst liglere çıkmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.