Öğrencilerimiz Şehit Ailesini ve Yerköy Şehitliğini Ziyaret Etti

Öğrencilerimiz Şehit Ailesini ve Yerköy Şehitliğini Ziyaret Etti

Nurdoğdu Ortaokulu öğrencilerimiz öğretmenleriyle beraber “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi” dolayısıyla Yerköy Şehitliğini ve Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın ailesini ziyaret etti.

18.03.2016 862

Okulumuz idareci ve öğretmenler eşliğinde Yerköy Şehitliğine giden öğrencilerimiz tüm şehitlerimiz için dua etti.   

 

  Şehitlik ziyaretinde tüm şehit kabirleriyle tek tek ilgilenen öğrencilerimiz daha sonra 22 Ağustos 2012 tarihinde Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında mayın patlamasının ardından çıkan çatışmada şehit düşen İbrahim Yıldız’ın ailesinin evine gittiler.

     Şehit ailesini ziyaret ederek onlara bir nebze destek olmaya çalıştıklarını ifade eden okul müdürümüz Halit ARAPOĞLU, şehitlik makamının İslam Dini’nde önemli bir yeri olduğunu,Peygamberlerden sonra ikinci sırada şehitlerin geldiğini belirterek, “Şehit bir evlat sahibi olmak herkese nasip olmaz, şehit ailesi olmak, şehit yakını olmak, bir şereftir. Ne mutlu sizlere. Cenab-ı Allah bizleri de şehidimizin şefaatine nail eylesin.” dedi.

 

  Bir süre aileyle sohbet eden öğrenciler daha sonra Şehit İbrahim Yıldız’ın odasını gezdiler. Burada şehidin eşyalarını gören ve bilgi alan öğrenciler aileyle vedalaşarak ayrıldılar.

 

Şehitlik ve Şehit Ailesi ZiyaretiŞehitlik ve Şehit Ailesi ZiyaretiŞehitlik ve Şehit Ailesi ZiyaretiŞehitlik ve Şehit Ailesi ZiyaretiŞehitlik ve Şehit Ailesi ZiyaretiŞehitlik ve Şehit Ailesi ZiyaretiŞehitlik ve Şehit Ailesi ZiyaretiŞehitlik ve Şehit Ailesi ZiyaretiŞehitlik ve Şehit Ailesi Ziyareti