Öğrencilerimiz Kandil Simidi Dağıttı

Nurdoğdu Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerimiz “Regaip Kandili” münasebetiyle vatandaşlara kandil simidi dağıttı.

31.03.2017 336

Öğrenciler okul müdür yardımcımız Mustafa Oğuz İbiş rehberliğinde halka kandil simidi ikram etti.

Etkinlik hakkında bilgi veren Nurdoğdu Ortaokulu müdür yardımcısı Mustafa Oğuz İbiş “Bugün üç ayların ilki olan Recep ayının ilk Cuma gecesi yani Regaip kandilidir. Bizlerde öğrencilerimizle bugünün ruhuna uygun hareket etmek ve bir geleneği devam ettirmek için Mevlid Kandilinde olduğu gibi vatandaşlarımıza kandil simidi dağıttık. Okul çıkışı okulumuza komşu evlere öğrencilerimiz kandil simidi dağıttı.” dedi.

Yerköy’de öğrencilere kutsal gün ve gecelerin ruhunu anlatmak özellikle paylaşmayı öğretmeyi hedeflediklerini vurgulayan Mustafa Oğuz İbiş kandil simidi ikramlarına yıl boyu devam edeceklerini belirtti.