E-Twinning Projemiz Başladı

E-Twinning Projemiz Başladı

Nurdoğdu Ortaokulu olarak "Çocuk Gözüyle Hadis" isimli E-Twinning projesine ortak olduk.

06.11.2017 529

Zeliha VE Lütfi Kulluk İlkokulu tarafından yürütülen projeye katılarak 05/11/2017 itibariyle faaliyetlere başladık.

 

Çocuk Gözüyle Hadis

PROJE HAKKINDA
Peygamber Efendimiz (SAS) çocukları çok sever, çarşıda, pazarda karşılaştığı çocuklara selam verir, saçlarını okşar ve onlara ikramda bulunurdu. Çocuklara karşı çocuk gibi davranır ve onların dünyalarına girmeyi en iyi o başarırdı. Peygamberimiz (SAS), hayatı boyunca hiçbir çocuğu üzmemiş ve kalbini kırmamıştır. Örneğimiz ve önderimiz Peygamber Efendimiz (SAS) çocukların eğitimiyle yakından ilgilenmiş, onların hayırlı bir nesil olarak yetişmelerine çok büyük ehemmiyet vermiştir. Çocuklarımızın da onları çok seven peygamberimizi tanımaları, bilmeleri, peygamberimizle aralarında güzel bir bağ oluşturmaları için, onlara özel çalışmalar yapılması yerinde olacaktır.

HEDEFLER
Çocuklarımıza peygamberimizi tanıtmak, peygamber sevgisi aşılamak için peygamberimizin çocuklara bakış açısını, çocuklara olan davranışını anlatmak gerekir. Bu anlattıklarımızın çocuğun zihninde nasıl yer ettiğini anlamak için de sözlü anlatımın yanında görsel ifadelerin de önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bu projede çocukların Peygamberimizin sözlerini nasıl anlamlandırdıklarını anlamak ve peygamberimiz ile aralarında güzel ve güçlü bir bağ kurmak amaçlanmıştır.

ÇALIŞMA SÜRECI
Çocuklara peygamberimizin hayatı hakkında bilgi vermek, Peygamberimizin hadislerinden onların seviyelerine uygun olanları anlatmak açıklamak ve bu sayede çocukların Peygamberimiz ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamak. Daha sonra seçtiğimiz hadislerle ilgili kısa bir bilgi verip resmini yaptırmak ve bu hadisleri nasıl algıladıklarını tespit etmek. Okulumuzda ve ortak okullarda yapılan çalışmalar etwinning de paylaşılacaktır. KASIM AYI: ´´Veren el , alan elden üstündür. ´´ hadisi ile ilgili bilgi verilip resim yapmaları istenecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR
Çocukların konusu geçen hadisleri nasıl anladığını görmek, anlatılmak isteneni anlayıp anlamadıklarını tespit etmek ve Peygamber Efendimiz (SAS) ile çocuklar arasında bir bağ kurmak, peygamberimizi doğru bir şekilde bilmelerini ve anlamalarını sağlamak.