5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

1994 yılında UNESCO ve ILO’nun tavsiye kararı üzerine, ““Dünya Öğretmenler Günü ilan edilen 5 Ekim günü tüm dünya öğretmenleri için kutlu olsun.

05.10.2017 887

Kıymetli Öğretmen arkadaşlarımız;

Nurdoğdu Ortaokulunun eğitimin anlayışında merkez de her zaman öğretmen yer almaktadır.Bize göre eğitimin ruhu öğretmendir. Bunun bilincinde hareket ederek bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebitiyle "81 Öğretmen 81 Hediye" ve "Öğretmenime Mektup" yarışması olmak üzere iki tane ulusal etkinlik düzenledik.Öğretmenler aynı zamanda toplumdaki sosyal barışın ve huzurun inşasında, ülkenin kalkınmasında, kültür ve medeniyet mirasının oluşturulup gelecek nesillere aktarılmasında büyük sorumluluk üstlendiğinin her zaman farkında olduk.

Birleşmiş Miletler de öğretmenlerin toplum hayatındaki bu  bu önemine ve öğretmenlerin yaşadıkları çeşitli sorunlara uluslararası alanda ilgi çekmek maksadıyla, 1994 yılında UNESCO ve ILO’nun tavsiye kararı üzerine, “5 Ekim” gününü “Dünya Öğretmenler Günü” olarak kabul etmiştir ve o günden bu yana birçok ülkede bu gün kutlanmaktadır.

Bizim nazarımızda öğretmen; hayatını öğrencilerine adayan, yurdun dört bir yanında topluma değer katan ve geleceği inşa eden,peygamberlik mesleğini yerine getiren erdemli bir kişidir.Bizlerde bu erdeme uygun olarak hiç bir zaman ahlaksızlığı tercih etmedik.Her zaman ahlaklı bir başarısızlığı ahlaksız bir başarıya tercih ettik.

Dünya ölçeğinde olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda eğitime yapılan yatırımlarda oldukça olumlu gelişmeler görülmekte, iyi sonuçlar da alınmaktadır. Bizler ise hiçbir başarıyı kendimiz ve hizmet ettiğimiz ülkemiz için yeterli görmeyerek, hep daha iyisine ulaşmak için çalışmaya, hiçbir bireyi toplumun dışında bırakmamaya gayretle devam etmekteyiz. Öğretmenliği diğer mesleklerden ayıran en önemli fark da budur. Bizim işimiz insan yetiştirmek; görevimiz ömür boyudur.

Bu sorumluluğun bilincinde; vatanımıza, milletimize hayırlı nesiller yetiştirmek için şevkle geleceğe ışık tutmaya devam etmeliyiz. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin “Dünya Öğretmenler Günü”nü kutlar, emekleri ve gayretleri için kendilerine teşekkür ederiz.