29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana 94 yıllık tarihinde Milletimizin bağımsızlık aşkının sonucu olan Cumhuriyet, günden güne güçlenen demokrasimizle varlığını ebedileştirmiş ve 29 Ekim 1923 Milletimizin tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilmiştir.

28.10.2017 410

Aziz Türk Milleti, 6 asırlık bir cihan devletinden sonra küllerinden yeniden doğarak kendisini parçalamayı görev addetmiş dahili ve harici düşmanlara karşı her türlü yokluk ve imkânsızlık içinde verdiği destansı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırarak Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atmıştır. Yakın zamanda yaşadığımız ve bertaraf ederek millet olarak gücümüzü bir kez daha ortaya koyduğumuz 15 Temmuz gecesi göstermiştir ki bu aziz millet üzerinde gizlice yürütülmek istenen oyunlar yüzyıllar geçse de devam edecektir.

İşte bundan dolayı bizlere düşen görev etrafımızın dahili ve harici düşmanlarla çevrili olduğu bu dönemin şuurunda olarak sahibi bulunduğumuz cumhuriyetin bekası için çok çalışmak, görev ve sorumluluklarımızı bir zorunluluk olarak değil; vatan ve millet sevgisiyle yerine getirmektir.

Bu düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 94. Yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha en derin duygularımızla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Tüm halkımızın, eğitim camiamızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.